נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

10:51 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

The Lotem Way | צידה שאספנו ב-2020 וניקח אתנו לחודשים הקרובים

בפברואר 2020 נכנסנו לסגר ראשון. חלפה שנה. זה כבר מזמן לא משבר זמני ולא תחנה שנתקענו בה עד לרכבת הבאה.
אנחנו על הרכבת והיא דוהרת למחוזות חדשים. מה למדנו מהדרך? מה ניקח איתנו לדרך החדשה?
הושבנו את המנהלים הבכירים בלוטם לחשוב מה מהשנה שחלפה הם לוקחים איתם לנסיעה המטלטלת הזו.

עופר לוי | יו"ר ומייסד לוטם
מקומה של נוכחות מנהיגה. במקום לא ברור, במציאות מתעתעת, כאשר באוויר מרחף איום ובאין רואה את העתיד – יש חיפוש של דרך חדשה, של אמירה, חיפוש לכיוון שניתן לאחוז בו.
כאן צף הצורך בנוכחות מנהיגה – לסלול דרך חדשה המותאמת למציאות ההזויה. לגעת באנשים, לדבר אליהם בגובה החרדה, להחזיר אותם ל"שורה העליונה", משם הכל מתחיל.

רוני רבינר פפר | מנהלת החטיבה העסקית
שותפים לדרך. השנה האחרונה הוכיחה לי שוב את הכוח שיש לריבוי נקודות מבט בהתמודדות עם המציאות. יצירה של שותפויות, מבית ומחוץ, מאפשרת זיהוי מהיר יותר של תנודות במציאות סביבנו לצד העשרת היכולות והכישורים להתמודדות עם כל שינוי. היכולת לצלוח תקופה כזו ולהתחזק כמערכת, תלויה בעיקר במתן מקום ליכולות, דעות וכישורים מגוונים של שותפים לדרך – עובדים, עמיתים, לקוחות וספקים.

עידית שומן אדטו | שותפה מייסדת בלוטם
ההשקעה בבניית חוסן ארגוני מחזירה את עצמה. ארגונים בהם מבססים תשתיות מקיפות ובהן טכנולוגיות, יחסי עבודה המבוססים על יחסי אמון והוגנות, תפעול ושרות, הערכות לחרום, מבנה ארגוני אפקטיבי ותרבות ארגונית מבוססת, יגלו יצירתיות וחוסן בזמנים קשים. ראינו את זה קורה ב-2020 ב עשרות מוסדות עם תוכנית הערכות לחרום וגמישות תפעולית שהיו הראשונים להתעשת ולייצר פתרונות יצירתיים. כמו גם עסקים שטיפחו יחסי אמון והוגנות עם עובדיהם לאורך שנים, והצליחו להשיג גמישות כלכלית דרך יציאה מושכלת ומוסכמת לחל"ת של חלק מהעובדים.

בעז שליט | שותף, מנכ"ל
קשב כאמצעי לקבלת החלטות. בשנת הקורונה התעצמה החשיבות של קשב כמפתח לקבלת החלטות איכותיות. בעולם ה-VUCA שבו המהירות, קצב ההשתנות, וחוסר היציבות דורשים "מהר מהר", היכולת לשלב מהירות עם מערכתיות, זריזות עם גמישות מחשבתית, קבלת החלטות משמעותיות בצוות – כל אלו משפיעים על איכות ההחלטות ועל היכולת לסמן כיוון ולהתקדם בו.

אילת וידרמן | מנהלת החטיבה הציבורית
איזה שרירים מנוונים נדרשתם להעיר ולהפעיל?
תקופה של אי וודאות גדולה מעוררת באופן טבעי מתח, חשש ותחושה כי אנו מוגבלים אל מול הסיטואציה שנוצרה. עם ההתפכחות מההלם הראשוני גילינו כי יש בידינו להעיר ולאמן שרירים מנוונים כמו שריר הסבלנות, שריר הגמישות, שריר היצירתיות ושריר הקבלה הכנה כי לא הכל בשליטתנו אבל אנחנו בוחרים כיצד להתמודד גם עם מה שלא.

תמר גרובר | מנהלת החטיבה הממשלתית
"ספינה היא בטוחה כשהיא עוגנת בנמל, אך לא לכך נועדו ספינות" (אהוד פראוור, מייסד אגף חברה וממשל, משרד רה"מ). אנשים וארגונים לא ששים לשינויים, בוודאי לא כאלו הדורשים חשיבה אחרת ושבירת פרדגימות, אפילו בעולם המצריך אג'יליות ושינויים מתמידים. הקורונה הזיזה אבני יסוד ארגוניות, היא אילצה ועדיין מאלצת, לארגן כל פעם את הקוביות מחדש. האתגר הנוכחי דורש אומץ מנהיגותי וניהולי – לא לשאוף להחזיר את הארגון למה שהיה, באיזון המוכר לו, אלא להעז לתת מרחב להמשיך ולארגן את הקוביות הארגוניות (לא המבניות בהכרח) כל פעם מחדש.

יעל אלפר | מנכ"לית לוטם סנסינג
מה עושה היציאה מהאזור המוכר לגבולות שלנו? אם אנחנו יודעים שאנו מסוגלים לרוץ 2 ק"מ אז ככל הנראה שב-1.8 ק"מ כבר נוריד רגל מהגז, אם אנחנו מאמינים שאנחנו מסוגלים לרוץ 3 ק"מ כנראה שב–2.5 ק"מ נתחיל להתעייף, אבל כשאין לנו מושג כמה ק"מ נשארו וכמה עוד אנו מסוגלים אז יש סיכוי שנרוץ גם 5 ק"מ. 2020 שברה לנו את כל מסגרות החשיבה וההתנהלות שהכרנו ולכן הצליחה למתוח את מרביתנו לקצה גבול היכולת.

יעקב חדד | סמנכ"ל תכנון ותפעול בלוטם
סבלנות לצד מהירות תגובה.
בתקופה של אי וודאות, כשאין בהירות לגבי העתיד הקרוב והרחוק, סבלנות לאי וודאות ולכל הלא ידוע, מאפשרת להכיל את המצב ולשמר כוחות ואנרגיות למצבי הבהירות. אין הכוונה בנינוחות שמשעינה אותך לאחור, כי אם באותה התבוננות שקטה, שמאפשרת לך לזהות בזמן אמת משהו בהיר וברור ולהגיב במהירות, בחדות ובאפקטיביות.

רוני סולימני | שותף, סמנכ"ל פיתוח
אמון אישי כגורם מכריע ביכולת לייצר לכידות. אמון ברמה הרעיונית או האידאולוגית אינו רלבנטי, כפי שנוכחנו לגלות בחוסר הלכידות הלאומית. אפילו הרעיון של 'מלחמת קודש' במגפה איומה אינו מספיק בהיעדר אמון. הנחות היסוד של המונהגים לגבי הכוונות האמיתיות המנחות את מובילי הארגון מתערערת באין דוגמה אישית ואמון אישי, ואז יש לגיטימציה לכך שאני אדאג לעצמי כפרט, כי החוזה ביני ובין ההנהגה התפרק. תחליפו את הנהגת המדינה בהנהגת כל ארגון באשר הוא. בהיעדר אמון אישי המנהלים הזוטרים והעובדים מאבדים גם את האמונה בדרך של הארגון.

Explore more

Webinar

בחסות הערפל

הרצון והצורך לחזור לחיים, לשגרה ולהמשכיות עסקית אחרי ה-7.10, הכרחיים לבניית החוסן והעתיד שלנו. המציאות רחוקה מלהיות נורמלית או שגרתית, אבל בפן העסקי/ארגוני, החיים ממשיכים כסדרם. האמנם?

רוצה לקרוא
Blog

פיתוח תוצרי למידה בקליק

תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת להתנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה. לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.

רוצה לקרוא
Blog

הקמת פורום מובילי למידה פנים ארגוני ב-4 צעדים

זה לא סוד שמחלקות הלמידה נדרשות לעמוד במשימות שלהן באופן יצירתי בתקציבים שצומצמו. הצרכים של העובדים לעולם אינם מצטמצמים, לעיתים הם נשארים זהים ובמרבית המקרים הולכים וגדלים. בואו נודה על האמת, עד שהצלחנו להגדיל תקציבים ולהגדיל את תכולות הלמידה בארגון, אנחנו לא רוצים שייקחו לנו אותם או חלילה להרגיל את העובדים לקבל פחות. היינו רוצים להמשיך לתת שירות טוב לארגון ולמצות את היכולות שלנו בפתרונות למידה נחוצים ונותני ערך. מה אפשר לעשות?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות