נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

01:50 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

שחור בעיניים

בלוג זה פורסם לראשונה ללקוחות Manager's GPS לפיתוח מנהלים: כלים ניהוליים בדיגיטל.
מה זה אומר כלים ניהוליים ב-Mgps? כדאי שתכירו>>

ב-17 בפברואר נפלטו אל חופי ישראל עשרות טונות של זפת, אירוע המוגדר כאחד האסונות האקולוגים החמורים שידעה המדינה. חודש לאחר המקרה, נראה כי הסוגייה הסביבתית מדוברת יותר מתמיד: בחדשות, במדיה החברתית ובמסדרונות הממשלה. מי שמוודא כי הסוגייה נשארת על סדר היום במלוא המרץ, אלו ארגונים סביבתיים אשר חרטו על דגלם לשמור על הכדור. ארגונים אלה פעילים כבר עשרות שנים, מובילים מאבקים, מקדמים חוקים ומנהלים קמפיינים משני תודעה. על אף העשייה העיקשת, ארוכת השנים, תקציבים בסך עשרות מיליוני שקלים אשר נמצאו על השולחן במשך שנים,
נתקעו בדרך ולא הגיעו לידי הארגונים הפעילים.
ואז הגיע אסון הנפט. בתוך שבוע מהאירוע, הועברו לגופים הסביבתיים התקציבים המובטחים.

איך ארגוני סביבה מינפו את אסון הנפט בחופים? | 4 שיעורים מעניינים על ניצול הזדמנויות

  1. הזדמנויות צריך לזהות | בעולם ההשקעות נוהגים לומר שאם כולם מדברים על משהו, איחרתם את המועד, כלומר – ההזדמנויות המשמעותיות אינן כתובות על הקיר, הן לרוב יגיעו בתחפושת של משבר, אתגר או דלת שנסגרת. ארגוני הסביבה השכילו לזהות את האסון כנקודה קריטית למינוף פועלם ולהגברת השיח הציבורי בנושאים סביבתיים. ניתן לטעון כי גם המומנטום של הבחירות הקרבות ובאות היטיב עם קידום הנושא והשארתו בכותרות, מאחר ותקופה זו מתאפיינת במוטיבציה פוליטית רבה. גם בעולם הניהול אנחנו יכולים למצוא את עצמנו עובדים במרץ על נושא "ללא רייטינג", עד שתגיע ההזדמנות האחת, שאם נזהה אותה, נוכל למקם את הנושא בקדמת הבמה.
  2. הכנת הקרקע | סביר כי אם הצעות החוק לא היו מונחות על שולחנם של הפוליטיקאים מיד לאחר הגעת הזפת לחופים, מיליוני השקלים שהועברו לטיפול בנושאים סביבתיים היו מתעכבים, או מגיעים בחלקם. רוצים למנף הזדמנות? היו ערוכים ומוכנים אליה מבעוד מועד, כך שכשיבשילו התנאים תוכלו לפעול.
  3. הכו בברזל בעודו חם | בעתות משבר, החלטות משמעותיות מתקבלות מהר ממה שרבים חושבים וזמן התגובה הוא קריטי. ארגוני הסביבה פעלו מיד עם הגעת הזפת לחופים, מה שאולי הגביר את הדחיפות לקבל החלטות גם בצד השני. בדומה לכך, גם בעולם העבודה, אם אנחנו רוצים לקדם נושא שבוער לנו – מומלץ לנסות להגיב לפני שהארגון עובר להתעסק בנושא הבוער הבא.
  4. שותפים למסע | לרוב לא נוכל לקדם לבד את המטרות והשינוי שאנו רוצים לייצר, נצטרך שותפים לדרך. במקרה הנוכחי, ארגוני סביבה שונים התאחדו ובכך הגדילו את כוחם, הם השאירו את הנושא בכותרות באמצעות רתימת אנשי תקשורת, יצרו שיתופי פעולה עם ראשי ערים שחופיהם נפגעו מהאסון ופנו כמקשה אחת אל חברי כנסת. חשוב להבין מי אלו שחולקים איתנו את אותם אינטרסים, את מי השינוי יכול לשרת ואצל מי נמצא הכוח להוביל איתנו את השינוי.

ועכשיו אתם: הזדמנות גדולה נובעת הרבה פעמים דווקא מנפילה, או מאסון. האם תדעו לזהות אותה כאשר היא תגיע?

Explore more

Webinar

בחסות הערפל

הרצון והצורך לחזור לחיים, לשגרה ולהמשכיות עסקית אחרי ה-7.10, הכרחיים לבניית החוסן והעתיד שלנו. המציאות רחוקה מלהיות נורמלית או שגרתית, אבל בפן העסקי/ארגוני, החיים ממשיכים כסדרם. האמנם?

רוצה לקרוא
Blog

פיתוח תוצרי למידה בקליק

תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת להתנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה. לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.

רוצה לקרוא
Blog

הקמת פורום מובילי למידה פנים ארגוני ב-4 צעדים

זה לא סוד שמחלקות הלמידה נדרשות לעמוד במשימות שלהן באופן יצירתי בתקציבים שצומצמו. הצרכים של העובדים לעולם אינם מצטמצמים, לעיתים הם נשארים זהים ובמרבית המקרים הולכים וגדלים. בואו נודה על האמת, עד שהצלחנו להגדיל תקציבים ולהגדיל את תכולות הלמידה בארגון, אנחנו לא רוצים שייקחו לנו אותם או חלילה להרגיל את העובדים לקבל פחות. היינו רוצים להמשיך לתת שירות טוב לארגון ולמצות את היכולות שלנו בפתרונות למידה נחוצים ונותני ערך. מה אפשר לעשות?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות