היי מוריה, תני לנו רקע קצר לנושא, על מה אנחנו מדברים בעצם?
מצגת שעובדת היא מצגת שמשיגה את המטרות שלה, שברגע שמסתכלים עליה היא תופסת את העין ומספרת סיפור. במצגת שעובדת, העיצוב מלווה את התוכן, מחמיא לו ומציג אותו הכי פשוט ויפה שאפשר. אני בטוחה שכל אחד מקוראינו יכול בקלות להיזכר במצגת אחת בלתי נשכחת שהוא נתקל בה. אז על המצגות הללו אנחנו מדברים. יש מוטיבים עיצוביים שהופכים כל מצגת לבלתי נשכחת: פונטים, בחירה נכונה של תמונות, בחירת צבעים, פשטות, זו מיומנות של ממש.
אנחנו מציעים כמה דברים:
- עיצוב. יש לנו בסטודיו מעצבים מוכשרים שיודעים לקחת כל מצגת ולהפוך אותה לייחודית ובלתי נשכחת.
- טמפלייטים המדברים בשפת המותג. לעיתים לקוחות מבקשים שנפתח עבורם טמפלייט גנרי שישמש אותם לכל צורך. אנחנו מתחברים לסיפור הארגוני ומעצבים שקפים בסיסיים שישרתו את הארגון. טמפלייט מוצלח זה בסיס טוב לכל צורך.
- סדנאות ארגוניות שבהן אנחנו מלמדים נציגים מתוך הארגון איך לעצב לעצמם את המצגות. לרוב, בסדנאות הללו, אנחנו פוגשים את האנשים שגם ככה באים במגע עם עולמות העיצוב, הרבה פעמים אין להם המון ניסיון או כלים. בסדנה אנחנו לומדים יחד עקרונות קטנים וחשובים לעיצוב שקפים ונותנים טיפים שמשדרגים את נראות המצגת ללא היכר. תחשבי איזה כיף זה: את מגיעה להכשרה מרוכזת ויוצאת משם כשאת יודעת לעשות מצגות יפהפיות. החוויה של הסדנה היא משחקית, שוברת שגרה ומייצרת תחושת הצלחה כי אני פתאום יודעת לעצב מצגות מהממות, איזה אדיר?
- השלב הראשון לפני שמתחילים לעבוד: חפשו השראה. השראות תמיד "פותחות לנו את הראש". אפשר למצוא השראה באפליקציות שונות מתחום העיצוב (מכירים את Pinterest?) ברגע שיש השראה, אפשר לסמן לעצמנו כיוון חזק ולרוץ עליו. חשוב להבין שהשראה היא לא העתקה, היא רק השראה. מה תעשו עם זה מכאן והלאה – שלכם לגמרי.
- שמרו על פשטות. אל תתביישו להשתמש במצגות שיש בה חללים ריקים ורקעים לבנים. לפעמים שקף נקי יכול לשרת את התוכן הרבה יותר.
- ספרו סיפור. כמו שאנחנו רוצים שהטקסט במצגת יספר סיפור, גם העיצוב צריך לספר סיפור. מה זה אומר? למצוא את הקו שאיתו אנחנו רוצים לעבוד: שפת אייקונים אחידה, פונט אחיד, בחירת תמונות מחושבת (שחור לבן או דווקא צבעוני? תמונות מרובעות או דווקא עגולות? טבע ושמיים או דווקא חללים סגורים מעניינים?). אחידות מארגנת ללומד את הסיפור.
מוריה, תודה רבה.
תודה. אפשר להוסיף משהו? ה-PPT הוא כלי שאפשר לעשות איתו קסמים. ברגע שאנחנו מכירים טוב את הבסיס, אפשר לפרוץ את גבולות היצירתיות ולעשות עיצובים מדהימים. לא חייבים לעבוד עם תוכנה מתקדמת או להיות מעצבי על. כל אחד יכול, רק צריך להכיר את עקרונות העבודה, את הכלי וליהנות!
אודות המחבר
מוריה ברוס צור, מעצבת חווית משתמש ולמידה ביחידת הדיגיטל בלוטם כל הפוסטים של מוריה ברוס צור, מעצבת חווית משתמש ולמידה ביחידת הדיגיטל בלוטם